Nvidia RTX 3080 ekran kartı kripto para kazan madencilerin yakın takibinde

Share

NVIDIA’nın 2. nesil RTX mimarisi olan Ampere tarafından güçlendirilen GeForce RTX 3080, oyuncuların en çok ihtiyaç duyduğu ultra performansı sunar. Muhteşem bir oyun deneyimi için gelişmiş RT Çekirdekleri ve Tensor Çekirdekleri, yeni akış özellikli çoklu işlemciler ve süper hızlı G6X bellek ile birlikte tasarlanmıştır.

NVIDIA’nın güncel RTX 30 serisi ekran kartları hem oyuncuların hem kripto para medencilerinin gözdeki durumunda. Piyasaya yeni çıkacak olan GeForce RTX 3080 kartı da şimdiden madencilerin yakın takibinde. Ethereum (ETH) madenciliği için uygun kartlar arasında görülmektedir.

GeForce RTX 3080 ekran kartı, anlık fiyatına bağlı olarak genellikle 35 ila 40 MH/s arasında olan GeForce RTX 2080’in hashrate’inden 3 ile 4 kat daha fazla hastrate’e sahip. Bunun yanında GeForce RTX 2080 Ti bile 50 MH/s bandını kırmak için büyük çaba gerektiriyor.

Özet olarak, GeForce RTX 3080 699 dolar olan fyatından dolayı kazı yapanların yatırımını geri kazanması daha kısa sürüyor. Bu bağlamda ekran kartlarına yapılan maliyet kısa sürede amorti edilebildiği için yeni Ampere kartlarla yapılacak madencilik de daha ilgi çekici hale geldi.

 

 

RTX 3080 Kripto ParaGeForce RTX 2080 daha düşük güç tüketimine sahip olabilir ancak hashrate oranı oldukça düşük. Bu nedenle harcanan paranın geri kazanılma süresi bir hayli uzuyor. Dolayısıyla RTX 3080 modelinin kripto madencilik için daha kârlı olduğundan bahsediliyor.

AMD’nin Radeon kartları kripto madencilik alanına büyük ölçüde hakim olmuştu. Radeon RX 580 veya Radeon RX Vega 56 gibi ürünler ise bu konuda halen popüler.

Eğer RTX 3080 almaya niyetli iseniz, 17/09/2020 tarihini beklemeli ve en az 6.690 TL ‘yi gözden çıkarmanız gerekmektedir.

Kart ile ilgili detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://www.nvidia.com/tr-tr/geforce/graphics-cards/30-series/rtx-3080/

 

Loading

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir